Novasit

Novasit je malta namenjen požarnemu tesnenju prehodov različnih instalacij skozi različne požarne sektorje, ki  jih ločujejo zidane ali armiranobetonske stene ali  stropovi. Tako tesnje prebojev dosega veliko požarno odpornost – tudi do 180 minut. Malto nanašamo z običajnim zidarskim orodjem in je še posebej primerna za  preboje skozi katere moramo naknadno izvajati razne instalacije.

NOVASIT ima pridobljeno tehnično soglasje Applus File no. 06132300239.

novasit

Tehnična specifikacija v pdf...

Več o tehnični specifikaciji...

Požarni premaz in kit Hilti CP 673

Požarni premaz Hilti CP 673 in požarni kit Hilti CP 673, v kombinaciji s kameno volno minimalne gostote 150 kg/m3, se najpogosteje uporabljata pri tesnitvi srednjih in velikih odprtin v stenah ali medetažnih konstrukcijah. Montaža zahteva več izkušenj in časa predvsem zaradi natančnega »vpasovanja« plošč pri različnih oblikah instalacij in odprtin. Minimalna suha debelina nanosa požarnega premaza Hilti CP673 mora znašati vsaj 1 mm.

Požarni trak Hilti CFS-W SG in CFS W EL

Požarni trak Hilti CFS-W SG IN Hilti CFS W EL  se uporablja pri tesnenjugorlijivih cevi različnih premerov (do fi 160 mm). Slednje je idealna rešitev pri težko dostopnih mestih. Običajno so gorljive cevi izdelane iz naslednjih materialov: PE, PE-HD; PVC, PVC-U.  Material iz katerega je izdelana objemka bo v primeru požara ekspandiral in tako zatesnil odprtino ki nastane ko požar uniči cev.   Požarni trak Hilti CFS-W SG ali Hilti CFS W EL vgradimo v samo steno, odprtino med trakom in steno pa zapolnimo z ostalimi sistemskimi materiali, ki so namenjeni požarni zaščiti. V kolikor cev poteka skozi steno je potrebno objemko namestiti na obeh straneh stene, ki razmejuje požarna sektorja. Za material je podjetje pridobilo certifikat ETA 10/0405.

Požarna silikonska tesnilna masa Hilti CFS-S SIL

Požarna silikonska tesnilna masa Hilti CFS-S SIL se uporablja pri  tesnenju navpičnih ali vodoravnih spojev stenskih, talnih konstrukcij največkrat pri  montažnih konstrukcijah kjer je zahtevana velika elastičnost samega spoja. Pri montaži se v režo vstavi kamena volna ustrezne gostote, v spoj pa se nanese ustrezno debelino požarne akrilne tesnilne mase Hilti CFS-S SIL. Masa se uporablja tudi kot pomožni  - tesnilni material pri tesnitvah z ostalimi materiali. Za material je podjetje pridobilo certifikat ETA 10/0291.

Požarni ovoj Hilti CFS-B

Požarni ovoj  Hilti CFS-B  se uporablja pri tesnenju gorljive izolacije na negorljivih (kovinskih)  ceveh. Običajno so negorljive cevi izdelane iz bakra, jekla (materiala z tališčem najmanj 1.050 stopinj celzija).  Material iz katerega je izdelana objemka bo v primeru požara ekspandiral in tako zatesnil odprtino ki nastane ko požar uniči izolacijo cevi.   Montaža je enostavna saj v odprtino med steno in izolacijo vgraimo ustrezno število požarnega ovoja Hilti CFS-B.V kolikor cev poteka skozi steno je potrebno objemko namestiti na obeh straneh stene, ki razmejuje požarna sektorja. Za material je podjetje pridobilo certifikat ETA 10/0212.

Požarna akrilna tesnilna masa Hilti CFS-S ACR

Požarna akrilna tesnilna masa Hilti CFS-S ACR se uporablja pri  tesnenju navpičnih ali vodoravnih spojev stenskih, talnih konstrukcij največkrat pri  montažnih konstrukcijah kjer je zahtevana velika elastičnost samega spoja. Pri montaži se v rego vstavi kamena volna ustrezne gostote, v spoj pa se nanese ustrezno debelino požarne akrilne tesnilne mase Hilti CFS-S ACR. Masa se uporablja tudi kot pomožni  - tesnilni material pri tesnitvah z ostalimi materiali.   Za material je podjetje pridobilo certifikat ETA 10/0389 in ETA 10/0292.

Požarna objemka Hilti CFS-C

Požarna objemka Hilti CFS-C  se uporablja pri tesnenjugorlijivih cevi različnih premerov (do fi 160 mm). Običajno so gorljive cevi izdelane iz naslednjih materialov: PE, PE-HD; PVC, PVC-U.  Material iz katerega je izdelana objemka bo v primeru požara ekspandiral in tako zatesnil odprtino ki nastane ko požar uniči cev.   Pred montažo objemke  je potrebno ustrezno zatesniti prazen prostor med odprtino in cevjo. Montaža je enostavna saj je potrebno objemko Hliti CFS –C  z priloženimi zatiči pritrditi v steno ali tla. V kolikor cev poteka skozi steno je potrebno objemko namestiti na obeh straneh stene, ki razmejuje požarna sektorja. Za material je podjetje pridobilo certifikat ETA 10/0403.

Intumensenčno požarno tesnilo Hilti CFS-IS

Intumensenčno požarno tesnilo Hilti CFS-IS  se uporablja pri  tesnenju majhnih prebojev kabelskih vodnikov in kanalov.  Za material je podjetje pridobilo certifikat ETA 10/0406.

Požarna objemka Hilti CFS-C P

Požarna objemka Hilti CFS-C  P se uporablja pri tesnenjugorlijivih cevi različnih premerov (do fi 250 mm). Običajno so gorljive cevi izdelane iz naslednjih materialov: PE, PE-HD; PVC, PVC-U.  Material iz katerega je izdelana objemka bo v primeru požara ekspandiral in tako zatesnil odprtino ki nastane ko požar uniči cev.   Pred montažo objemke  je potrebno ustrezno zatesniti prazen prostor med odprtino in cevjo. Montaža je enostavna saj je potrebno objemko Hliti CFS –C P z priloženimi zatiči pritrditi v steno ali tla. V kolikor cev poteka skozi steno je potrebno objemko namestiti na obeh straneh stene, ki razmejuje požarna sektorja. Za material je podjetje pridobilo certifikat ETA 10/0404.

Požarne blazinice Hilti CFS-CU

Požarne blazinice Hilti CFS-CU  se uporabljajo pri  tesnenju predvsem elektro instalacij. Sistem je idealen za začasno tesnenje, saj so blazinice enostavno odstranljive, ponovna montaža pa ni zahtevna.  Zaradi visoke cene blazinic menimo, da kljub zgoraj naštetim dobrim lastnostim blazinice Hilti CFS-CU niso najprimernejše.  Za material je podjetje pridobilo certifikat ETA 08/0213.

Požarna pena Hilti CFS-F FX

Požarna pena Hilti CFS-F FX se uporablja pri tesnenjumajnihin srednje velikih odprtin v stenah ali medetažnih konstrukcijah do velikosti 400*400 mm in minimalno debelino stene 112 mm. Z požarno peno Hilti CF-F FX tako učinkovito tesnimo preboje z kabelskimi policami, kabli, manjšimi kanali, ob uporabi ostalih materialov pa tudi plastične in kovinske cevi brez ali z gorljivo izolacijo. Izvedba tesnenja je enostavna saj je material ne »teče« obdelaven pa je cca pet minut po apliciranju. Za material je podjetje pridobilo certifikat ETA 10/109.

Nahajate se: Home Izdelki po namenu uporabe Zaščita prehodov inštalacij